top

link

om läraren

link

om lektionerna

link

kommentarer

link

gallerier

link

kontakt

vad mina elever tycker om lektionerna.
hur lektionerna går.
varför de valde just de här privatlektionerna.
vad de tycker är det mest positiva med att studera hos mig.tsuru Ann-Mari Karlsson, Projekthandläggare, 38

Jag talar inte japanska alls, men har alltid älskat skönheten hos traditionell japansk kalligrafi. Därför är jag väldigt tacksam över att få studera kalligrafi för Satomi sensei, även utan japanska-kunskaper. Jag tycker att kalligrafi är en fascinerande konstform genom vilken jag lär mig mycket om japansk kultur, och till och med om mig själv. För mig är kalligrafilektionen som en slags meditation, och samtidigt lär jag mig förstås nya bokstäver och ord vilket är berikande. En av sakerna jag verkligen uppskattar med Satomi sensei är att hon är så uppmuntrande och att jag kan utvecklas i min egen takt utan någon press.


tsuru Dan Lennartsson, Kvalitetschef , 30

Min mamma är japanska, så jag har viss kunskap i det japanska språket eftersom min mamma ofta talade till mig på sitt modersmål och vi var på semester i Japan. Jag svarade alltid min mor på svenska och inte lärde mig inte att tala japanska eller utveckla mina japanska. Eftersom vi är vana att tala svenska med varandra. Jag har nu i äldre ålder endast bråkdelar av det japanska språket och kan inte utveckla den mer genom att prata med min mamma. De privata japanska lektionerna hjälper mig att lära mig språket från grunden och fylla de luckor som jag har. Det är en mycket effektiv metod eftersom jag har möjlighet att påverka de lektionerna till min nivå och jag kan ställa specifika frågor för att få svar som jag behöver. Jag kan gå fort framåt i delar som jag är bekväm i och långsammare i andra delar. Satomi är mycket professionell och kan alltid förklara problem med en enkelhet som gör det lättare att förstå. För att lära sig japanska är detta den bästa metoden tror jag. Det är också ett mycket flexibelt sätt att lära sig japanska, eftersom jag kan få lektionerna att passa mitt fullspäckade schema. Jag lär mig mer varje gång och kan förbättra Japanskan så mycket och så snabbt jag vill. Det är bara upp till mig själv hur långt jag vill gå.


tsuru Rebecka, Produktassistent, 25

Första gången jag hörde talas om Satomi sensei så var jag osäker på om det verkligen var värt att gå till en privatlärare, men efter att ha försökt lära mig japanska själv i ungefär ett halvår utan att egentligen kommit nån vart så bestämde jag mig för att ge det en chans. Nu har jag studerat hos Satomi sensei snart ett år, och jag har lärt mig så mycket! Hon har verkligen hjälpt mig att förstå de krångliga japanska partiklarna, meningsuppbyggnaderna och nyanser i språket som jag aldrig skulle ha lärt mig på egen hand. Grupplektionerna som Satomi anordnar är riktigt roliga och givande, och en bra chans att få prata japanska här I Sverige. Om en månad åker jag på min första resa till Japan, och nu känner jag mig säker på att jag kommer kunna göra mig förstådd och kommunicera med folk där.


tsuru Verena Strand, guide på museum, 19

Jag började hos Satomi när jag bara var 14 år gammal. 5 år har gått sedan dess och varje lektion är fortfarande lika kul. På grund av min skola, så har jag tyvärr inte kunnat gå på japanska lektionerna, så ofta som jag hade velat. Därför har jag fortfarande mycket att lära. Privata lektioner var det perfekta valet för mig pga det flexibla shemat. Jag kunde ta pauser från japanska pluggandet när jag behövde fokusera på skolan, för att börja igen när jag hade tid. Även om jag inte kunde gå till lektionerna regelbundet, så känner jag, att jag alltid lärde mig väldigt mycket på de lektionerna jag kunde gå till. Eftersom det är privat undervisning, så kan Satomi fokusera hela hennes uppmärksamhet på mig, vilket gör pluggandet mer effektivt och individuellt. Satomi är en fantastisk lärare och undervisar på ett sätt som gör det lätt att förstå. Sedan så har hon också alltid ett leende på läpparna och får varje elev att känna sig välkommen. Mina japanska studier har blivit en hobby för mig. Jag kommer äntligen åka till Japan i sommar och tack vare Satomis hjälp så känner jag mig förberedd.


tsuru Lina Dahlberg, Studerande/Bartender, 25

Jag har alltid varit fascinerad av det japanska språket och den japanska kulturen. Det sin tur har lett till studier i Japan och på Stockholms Universitet. Dock räcker inte självstudier till när jag för det första studerar ett helt annat ämne för närvarande samt inte kommer i kontakt med språket i mitt vardagliga liv längre. Därför känner jag stor glädje över att kunna lära mig japanska hos Satomi-sensei, både grupp och privatlektioner ger mig den stimulans som behövs för att utveckla mina språkliga färdigheter. Hon är dessutom anledningen till att jag lyckades komma på 3:e plats i en japansk uppsatts-tävling! Helt fantastiskt! Genom uppmuntring, stöd och skratt har jag lyckats att förbättra min japanska hos Satomi-sensei och jag tror att just de elementen är avgörande om man ska lära sig snabbt och effektivt men samtidigt bevara sitt intresse för det man studerar. Jag längtar redan efter nästa lektion!


tsuru Erik Imamura, Student,36

Jag gjorde mitt första riktiga försök att lära mig japanska på universitetet för femton år sen. Sedan dess har jag återupptagit språkstudierna vid ett par tillfällen och jag har också bott i Japan i två kortare perioder. Att studera med Satomi-sensei har verkligen gjort stor skillnad för mig. Mina tidigare studier har lagt en bra grund, men det är först nu jag har börjat använda språket i riktiga konversationer och lärt mig tala det mer och mer säkert och ledigt. Att studera med en entusiastisk och skicklig professionell privatlärare är ett överlägset sätt att snabbt lära sig ett språk. För mig är det här avgörande för att komma vidare från teoretiska glosor och grammatik till verklig användning av språket.


tsuru Dharman Ödman, Personlig assistent,34

Privatlektioner passar perfekt för mig eftersom jag kan själv välja studietakt och när jag ska ha lektionerna, så det passar mitt schema. Att studera med Satomi-sensei är dessutom väldigt roligt och vi skrattar mycket under lektionen. Eftersom man är den enda eleven får man också all den uppmärksamhet och hjälp man behöver för att verkligen förstå det man går igenom i boken och jag tycker att studierna blir mycket lättare på det sättet. Jag vill lära mig japanska eftersom jag tycker om japansk kultur så mycket, både den moderna kulturen med anime och manga, och den traditionella kulturen med kalligrafi, teceremoni och den vackra arkitekturen. Jag tycker att Satomi-sensei är en mycket kvalificerad lärare och hon är också lyhörd och bra på att anpassa lektionen till elevens nivå..


tsuru Niklas Natt och Dag , freelancing journalist,31

Jag har studerat hos Satomi-sensei i nästan ett år. Innan dess läste jag kvällkurser i japanska på Folkuniversitetet under en termin. Jag kände att dessa gick långsamt fram, samt att lärarens energi ofta gick åt till att hjälpa de långsammaste eleverna, vilket drog ner takten i undervisningen avsevärt. Jag bestämde mig för att istället pröva privatlektioner, och kan starkt rekommendera det. Med Satomi-sensei går utvecklingen av japanskan både snabbt och stadigt. Det är otroligt fördelaktigt att få en lärare som kan ägna all uppmärksamhet åt dig som ensam elev, och som kan anpassa undervisningen helt efter dina behov och önskemål. Eftersom jag jobbar på oregelbundna tider uppskattar jag mycket att själv kunna välja när lektionerna hålls. Satomi är också noggrann med att se till att dina grammatiska kunskaper håller jämna steg med din förmåga att tala japanska. Jag har haft turen att kunna åka till Japan två gånger sedan jag började studera hos Satomi, och utvecklingen av mina språkkunskaper har varit tydlig – från praktiska saker som att bara kunna fråga vilken tunnelbanelinje som går till Shibuya och när, till att kunna föra hela samtal med icke-engelsktalande japaner (till exempel om varför alla tjänstemän byter dankar mot små läppstiftskartonger, eller varför kafépersonalen är klädda som brittiska köksor från 1800-talet). Vill du lära dig japanska både snabbt och grundligt är det till Satomi du ska vända dig. Själva lektionerna är till på köpet alltid både roliga och trevliga!


tsuru Stefan Johnsson , Student,44

Att studera japanska med Satomi sensei är både roligt och lärorikt. Hon är kunnig, lyhörd och en bra pedagog. Privatlektionerna har varit till stor hjälp för mig och jag kan verkligen rekommendera alla att ta chansen att få denna professionella hjälp att lära sig japanska. Jag har nu under mer än ett års tid träffat Satomi sensei en gång i veckan för en timmes privatlektion. När veckans timme är över så längtar jag genast till nästa lektion.


tsuru Anna Puggioli, Controller, 29

Jag valde att ta privatlektioner eftersom jag vill att mina studier ska vara flexibla och ske i en takt som passar mig. Jag har nu studerat i ca sex månader och mina kunskaper i japanska förbättras sakta men säkert tack vare Satomi sensei. Hon är väldigt bra på att göra lektionerna roliga och hon ger alltid beröm så fort jag gör någonting korrekt och får mig aldrig att känna att jag inte är tilläckligt bra. Det jag tycker är bra med Satomis lektioner är att hon konsekvent jobbar med förberedda pappersark som visar meningsbyggnad och låter mig sen öva muntligt och rundar av lektionen med läsförståelse. De dagar jag har lektion ser jag alltid fram emot att få åka hem till Satomi och prata lite japanska efter jobbet!


tsuru Peter Sindmark , undersköterska ,45

Satomi-san är en mycket lyhörd person, vilket innebär att hon i stunden kan anpassa lektionen efter de behov som jag har vid just det tillfärlet. Det kan endast en person göra som är mycket skicklig i sitt värv. Hon är alltid väl förberedd och professionell. Och hennes lektioner är som att genomföra en resa in i det Japanska språket och den Japanska kulturen. Allt detta kryddar hon med mycket glädje, värme och humor. Jag kan rekomendera alla som vill lära sig japanska att ta kontakt med Satomi-san. !


tsuru Mattias Ånstrand,IT-Entreprenör, 35

Jag har studerat japanska sedan 1995, då jag studerade vid Stockholms Universitet. Sedan dess har jag studerat vid ett flertal olika skolor. Hos Satomi går jag på privatlektioner en gång i veckan och ibland på gruppkonversation. Som min privatlärare i japanska tycker jag att Satomi gör ett fantastiskt jobb. Hon låter en fritt välja inriktning och material för konversation eller läsning, allt från manga till arkaiska kanji. Sedan är hon alltid mycket väl förberedd. Hennes förmåga att förklara komplicerade japanska meningar på löttare japanska är i världsklass. Jag rekommenderar varmt Satomi-sensei!


tsuru Tommy Hween , Student karaktärs animaiton, 29

Privat lektioner är ett bra sätt att lära sig ett nytt språk, då varje lektion är fokuserad på dig och anpassas när som helst för att passa dina individuella behov. Satomi ör en völdigt dedikerad och professionell lärare som alltid planerar några steg framåt så att man får ut så mycket som möjligt av varje lektion. Hon är även en mycket positiv och rolig person vilket gör att lektionerna alltid är inspirerande och underhållande. Jag kan varmt rekomendera Satomi som lärare till alla som är intresserade av att lära sig Japanska.


tsuru Robert Karlsson, Systemutvecklare, 26

Jag har studerat hos Satomi i ca 1 år nu och har kommit långt med mina japanska kunskaper. När jag började studera hos Satmoi kunde jag ingen japanska och idag kan läsa texter skriva med hiragan, katakana och förstå enklare konversationer. Satomis sätt att lära ut japanska har varit helt avgörande för min utveckling. Satomi är pedagogisk och alltid väl förbered på varje lektion och eftersom det är en privatlärare så får jag Satomis odelade uppmärksamhet så hon kan höra vad jag behöver trära mer på och kan anpassa lektionen där efter. Jag tror att det bästa sättet att lära sig ett språk på, om du inte kan åka till landet där det talas, är att ha en privatlärare som har språket som modersmål.


tsuru Helena Hasselberg , företagare, 38

För länge sedan kunde jag tala japanska ganska bra, men nör jag började gå och ta lektioner för Satomi-sensei hade jag glömt mycket och hade svårt att prata. Nu kan jag föra ett samtal på japanska igen, tack vare Satomi-senseis insatser. Lektionerna är individuellt anpassade och stämningen är avslappnad. Vi pratar om allt möjligt och det är roligt!


tsuru Eva Tägtström, Ekonom, Fil kand i konstvetenskap och religionshistoria, 55

För mig som har läst japanska ett år på Stockholms universitet och samtidigt jobbat heltid som ekonom blev det svårt att fortsätta studera på heltid eftersom språkstudier kräver tid och engagemang. Det svåra är att hålla språket vid liv och därför passar det mig utmärkt att en gång i veckan gå hos Satomi sensei och ha privatlektion i japansk konversation på min nivå Hon uppmuntrar och entusiasmerar mig på ett mycket trevligt och positivt sätt. Jag får feedback och uppmaning att träna på det som behövs för att komma vidare. Jag kan varmt rekomendera Satomi Ogasawara som lärare i japanska.


läs mer...

 

link

om läraren

link

om lektionerna

link

kommentarer

link

gallerier

link

kontakt